Gustaf Hallén. Foto: Torbjörn Sunesson.
Gustaf Hallén har en positiv känsla. Foto: Torbjörn Sunesson.
Gustaf Halléns handbollsblogg

Gustaf Hallén: Jaha, vad fan har jag gjort nu då...

Vår handbollsbloggare Gustaf Hallén blev lite smått nervös inför ordförande Örjans besök. Det hade han inte behövt vara. 

I tisdags hade vi besök av vår ordförande Örjan. Vet inte varför men har alltid en konstig känsla ända sedan jag var liten när någon säger att man ska ha ett möte, eller ta ett "snack". Lite som att "jaha vad fan har jag gjort nu då..." Om det sedan var för att jag ofta faktiskt gjort nått eller inte låter jag va osagt, men så känns det.

"Jag var lite försvarsinställd"
Kanske beror det också på att folk oftast säger så när de vill ta upp något som är betydligt viktigare än annars vardagliga saker, så jag ljuger inte när jag säger att jag var lite passiv och försvarsinställd när vi satt där i omklädningsrummet. Tror säkert vi var flera som var det. 

Kokar korv
Har egentligen inga större tidigare erfarenheter av Örjan som person. Förutom att han är fantastiskt på bortaresorna, kokar korv, har med fantastiskt goda mackor och hembakta kakor, och är väldigt rolig och en mycket sympatisk person! 

Men när jag gick ur omklädningsrummet och ner i idrottshallen, efter att Örjan pratat för oss alla i cirka 20-25 minuter. Om visioner, klubbens målbild och hans eget engagemang. All tid som läggs ned för att driva HIF Karlskrona tillsammans med sponsorer, volontärer, ledningsgrupper, samarbeten med ungdomslag och kanske framförallt allt intresse och publik som finns i Karlskrona och kanske även i hela Blekinge, allt bara för att se oss lyckas.  

"Är en riktig ledare"
Just då, på väg ner för den provisoriska spiraltrappan så förstod jag att det var just det här som jag letade efter när jag lämnade Stockholm. Örjan är utöver det jag tidigare nämt, en riktig ledare, rak och ärlig men framförallt är han engagerad. Engagerad för handbollen och för Karlskrona, det smittar av sig. Visst må det vara så att det inte är mycket som är viktigare än handboll för mig och har nästan alltid varit, att mina målsättningar kan vara larvigt höga men det är lättare att våga tro på sig själv när det finns andra personer som vågar drömma och satsa precis lika stort som sig du gör. 

Det ska man inte ta för givet och jag tror Örjans ledarskap kommer vara en fantastisk tillgång för oss alla i HIF Karlskrona men framförallt för handbollen i Blekinge! Det finns möjligheter till en fantastisk framtid och den resan passar ganska bra med den framtid jag själv drömmer om handbollsmässigt.

"Gav en jävla känsla"
Oavsett sedan om varje sagd sak slår in eller inte så finns det en handlingsplan, en vision med kortsiktiga och långsiktiga mål. Jag tycker det är jävligt bra, och framförallt att det delgavs till oss spelare i tisdags. Det gav iallafall mig en sjukt positiv känsla. Det gav en jävla känsla av att nu gör vi det här tillsammans, såväl spelare och ledare men också tillsammans som klubb och organisation.

"Sjukt god lasagne"
Nu ska vi bara se till att försöka skrälla lite och försöka sno åt oss den där tionde platsen, annars kvalar vi oss kvar, så är det bara. För åka ut det ska vi inte.

Utöver det så tittade även Olle vår sponsor förbi med lite middag vi intog tillsammans efter träningen, sjukt god lasagne! Sen så är det alltid tacksamt att slippa laga mat och diska när man lever solo haha! så stort tack Olle och Örjan för en i min mening bättre tisdag!

På återseende 

#24

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista