Lisa Syrén
Programledare Lisa Syrén. Foto: Jörgen Hovrell/Sveriges Radio
Publiknätverket

Kämpat i 40 år – här överraskas han i "Ring så spelar vi"

10 min

Ulf Sörmlind i Asarum har kämpat i 40 år för att komma med i Ring så spelar vi med Lisa Syrén. Utan att lyckas. Men i dag fick han revansch – och inte lite heller.

Intervjun inleddes med att Ulf Sörmlind fick berätta om sin kamp för att komma fram till programmet.

– Det har blivit en följetong det här. Under cirka 40 års tid har jag försökt komma fram till Ring så spelar vi utan att lyckas. Jag har inte ens kommit fram till slussen, sa han.

Han berättar att han tagit till alla knep för att komma fram. När det varit hans slutsiffra så har han ställt klockan tidigt för att börja ringa, men icke.  

– Och när barnen var små hade vi totalt fem olika nummer som vi ringde ifrån. Jag har lagt mycket pengar på det här, det kostar ju en krona för varje samtal. 

Han berättade också att han tänker fortsätta kämpa.

– Jag tänker inte ge mig, så länge jag lever så ska jag försöka komma fram. 

I direktsändning överraskades så Ulf Sörmlind av P4 Blekinge, för plötsligt dök ingen mindre än Lisa Syrén upp i sändningen och körde signatur, fråga och hans önskelåt. Och efter viss tvekan, och med lite hjälp från frun Lotta, så klarade han till sist frågan. 

– Jag trodde det var någon som drev med mig men sedan när det hade gått en liten stund så tänkte jag "herregud, det är ju Lisa". Där överraskade ni mig allt kan jag lova, säger Ulf Sörmlind. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista