En skärmdump på en tweet där det står att prinsen ska heta Georg.
1 av 2
Hoppsan....
Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, prins Daniel, prinsessan Estelle, prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och herr Christopher O'Neill vid Te Deum i Slottskyrkan.
2 av 2
Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, prins Daniel, prinsessan Estelle, prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och herr Christopher O'Neill vid Te Deum i Slottskyrkan. Foto: Anders Wiklund/TT.

Här döper P4 Blekinge prinsen till Georg

Vara först med var den nyfödde prinsens namn? Ibland är snabbt inte lika med rätt, vilket P4 Blekinge kan vittna om idag. 

Först är inte alltid bäst. Det kan flera av morgontidningarna intyga det senaste dygnet, men även P4 Blekinge efter att ha twittrat att den nye prinsens namn blir Georg. 

Hur kunde det bli så fel? 

– Jag hade förberett en tweet med tomt där namnet skulle stå. Sen började kungen prata om sin svåger Georg och att ett nytt liv nu skulle ta vid där hans slutade. Så runt desken här på redaktionen blev vi säkra på att han skulle heta så. Jag skrev in det och på något sätt publicerade jag den här tweeten oavsiktligt efter att det riktiga namnet avslöjats, berättar Stina Linde, digital redaktör på P4 Blekinge. 

Vad gjorde ni då?

– Raderade tweeten såklart, men ett par av våra följare hade redan sett den och undrade vad vi fått detta från. Det var bara att pudla. lägga sig med tassarna i luften och berätta att det var riktigt klantigt gjort. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista