Närbild på en kvinna med rött, röd top och svart tröja. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
Sölvesborg kommunalråd Heléne Björklund (S). Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.

Maffiga, bra och fräcka reformer för landsbygden

4:41 min

I Sölvesborg drog idag Socialdemokraternas arbete igång med att ta fram förslag för att utveckla landsbygden och mindre orter. 

Nya fräcka reformer är målet för Sölvesborgs kommunalråd Heléne  Björklund (S) som är en av dem som leder arbetsgruppen. 

Den nya reformgruppen hade sitt första möte i dag i Sölvesborg. Till mötet hade man bjudit in representanter från näringslivet och olika organisationer. 

På förmiddagen fick de inbjudna föra fram förslag på hur man ska utveckla landsbygden. 

Den nya reformgruppen som förutom Heléne Björklund består av Jasenko Omanovic och Anna-Caren Sätherberg lyssnade och samlade in förslag och tankar. 

Under ett år ska nu arbetsgruppen arbeta fram förslag till nya reformer och de ska sedan tas upp på partikongressen 2017.

– Förslag om hur föreningslivet kan hjälpa till med integration var bara ett av många förslag som kom upp idag och som gruppen nu ska jobba vidare med, berättar Heléne Björklund.  

– Vi vill ta fram maffiga, bra och fräcka nya reformer, säger hon.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista