SD-politikern: Jag var stressad

Stress runt jul och ett rent misstag. Så förklarar SD-politikern anklagelserna om uttag av dubbla ersättningar.

En SD-politiker i Blekinge anklagas nu av partiet för att ha tagit ut dubbel ersättning för resor. Vid årsskiftet upptäckte partiets kassör att en av distriktets styrelsemedlemmar begärt ut flera ersättningar för samma resa. 

En intern utredare kopplades in och hans slutsats var att de dubbla ersättningarna var medvetet gjorda.

Politikern har flera tunga uppdrag och i ett av dessa sammanhang har partikollegorna bett att distriktsstyrelsen ska kräva att politikern avsäger sig samtliga uppdrag.

Men politikern själv skriver i en kommentar via SMS till P4 Blekinge att allt är ett misstag som bottnar i en stressig situation runt årsskiftet.

– Jag lämnade av misstag in en reseräkning för januari 2015 som jag redan tidigare begärt ersättning för. Samma dag som jag uppmärksammades på felet bad jag om ursäkt och betalade tillbaka hela beloppet på 2186 kronor.

Igår beslutade distriktsstyrelsen att göra en polisanmälan om försök till förskingring och att partiets medlemsutskott ska överväga uteslutning ur partiet.

– Jag har inte haft för avsikt att tillskansa mig någon otillbörlig förmån och välkomnar en utredning i frågan, skriver politikern.Flera tunga uppdrag. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista