Erik Belin står mot en vit vägg.
1 av 2
Erik Belin, hockeyspelare och bloggare. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
En man står och jublar. Foto: Annika Nilsson/Sveriges Radio
2 av 2
KHK:s tränare Pelle Hånberg var jublande glad dagen efter bragden - avancemanget till SHL. Foto: Foto: Annika Nilsson/Sveriges Radio
Erik Belins hockeyvärld

"Jag är inte så säker längre och självförtroende spelar roll"

Hockeybloggare Erik Belin börjar tveka inför KHK:s chanser att hålla sig kvar i SHL. Spel och självförtroende är inte vad det varit.

Belin siar också om Olofströms och Mörrums chanser och berättar när han blev bjuden på öl i utvisningsbåset.

KHK

Vad är det som talar för att KHK ska spela SHL nästa säsong mer än att den avslutande matchserien spelas i bäst av sju?

Jag har inte längre den säkra känslan som jag tidigare haft gällande KHKs fortsatta existens i SHL nästa säsong. Det är inte för att jag har sett matcherna mellan AIK och Tingsryd, utan mer för det spel och självförtroende som KHK kommer att kliva in i den avgörande matchserien med. Ska man se till lagets och spelarnas individuella statistik så är det enbart Honkens 90,96 i räddningsprocent som är bra, resterande statistik är medioker.

28 trepoängare
Det må vara inkorrekt att dra en jämförelse när lagen spelar i olika serier men om man tittar på AIK och TAIF så har lagen tagit 28 (AIK) respektive 26 (TAIF) trepoängare medan KHK har lyckats skrapat ihop 5 trepoängare!

Det här innebär en enorm skillnad i poäng men framförallt gällande självförtroende lagen emellan. Att komma som KHK med så få trepoängare som laget har spelat in gör att det finns ett tvivel på vad man kan göra som lag. Jag vet att KHK har rekordmånga uddamålsförluster men skillnaden ligger i hur lagen kommer att hantera det psykologiska spelet inför vad som komma skall. Förluster tar hårdare på KHK i jämförelse med AIK och Tingsryd.


Fördel motståndaren
Det pratas mycket om den stora skillnaden mellan SHL och Hockeyallsvenskan där även jag har lagt den stora vikten när man spekulerar inför kvalet som kommer men nu är känslan oviss. Om vi enbart ser till självförtroendet så ligger fördelen hos motståndaren oberoende på vem det blir. 

Motståndaren från Hockeyallsvenskan ser fram emot att möta KHK medan KHK må påstå att dom gör detsamma men det är fortfarande med en underton av ångest.

”Motivation slår klass”, ett passande citat?

 

KHK J20

Grattis till KHKs J20 som lyckats ta sig till slutspel. Garanterat så kommer det att bjudas på fartfylld och rolig hockey när Frölunda kommer på besök. Ska KHK kunna störa en av giganterna inom svensk juniorhockey? Kl 19:00 på onsdag släpps pucken i ABB Arena!

 

Mörrum

Ingen vidare start på kvalserien för Mörrum. Om det finns förluster som är ok, så får väl ändå Varberg borta vara en sådan. Jag tror nämligen att Varberg kommer att stå som segrare i denna kvalserie när den ska summeras. Om Mörrum vill vara med i racet så måste laget hoppa upp på hästen direkt i nästa omgång och leverera en trepoängare på hemmaplan mot Bäcken.  

 

OIK

Olofström är ett lag med självförtroende. Vinst mot Mjölby hemma med 3-0 och nyckelspelare som träder fram, oerhört viktigt i en kvalserien. Nästa omgång blir ett bra riktmärke för hur bra det här kommer att sluta för OIK, vinst där så är känslan att allt kan hända borta i väst. Hanhals väntar på bortaplan.

Kul för OIK att vara närmre 900 åskådare i den första omgången och vågar man tro på det dubbla nästa hemmamatch? Då kommer Mörrum på besök…


ÖHK

Rambergscupen i Göteborg slutade med en förlust och två vinster för Örlogsstaden som missade finalen på målskillnad. En hockeyhelg som hade allt. I sista matchen så fick undertecknad en 2+10 minuters utvisning och blev erbjuden en folköl i utvisningsbåset. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta men jag kan konstatera att oavsett nivå så är det förbannat roligt med hockey!

Tack och på återseende,

Belin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".