skärgården Karlshamn Eriksbergs stränder. Foto: Carina Melin/Sveriges Radio.
Skärgård i Karlshamn. Foto: Carina Melin/Sveriges Radio.

Blek Inge söker lyckligt förhållande: Är inget rövhål

4:01 min

Blekinge behöver hjälp att hitta en ny partner i den kommande regionaliseringen. Det tycker P4 Blekinge som skrev en kontaktannons. 

Idag tas ännu ett steg när det gäller den så kallade regionaliseringen. Alltså vilka län som eventuellt ska slås samman framöver och bilda större regioner.

Någon form av karta på vilka som kan tänkas höra ihop ska presenteras.

Man kan väl säga att andra län inte precis slåss om på att bilda region med Blekinge. När det gäller Skåne har flera politiker sagt att de inte är så sugna på att bilda region med Blekinge framöver.

Men hallå, fantastiska Blekinge är väl den alla skulle vilja gifta sig med - en partner som har allt?

Vi skrev en kontaktannons vi testade på dejtingcoach Linnea Molander:

Hej! Jag är en fräsch tusenåring med många strängar på min lyra. 
Genom åren har jag blivit kallad både Sveriges rövhål och blindtarm - men det där är bara trams från dem som är avundsjuka på hur fantastisk jag faktiskt är som partner.

Folk blandar ofta ihop med mig med den där stöddiga jäkeln Skåne, men nog om den saken nu och vidare till vem jag är.

Jag älskar trädgårdsarbete och har faktiskt fått en utnämning om att jag har Sveriges bästa trädgård. Där kan jag bjuda dig som vill bli min älskade på kroppkakor varje dag. Älskar att hänga vid havet och skogarna. Jag har varit grym på fotboll när jag var några år yngre och har väl ägnat mig mer åt hockey och handboll på hög nivå den senaste tiden. Jag älskar att käka fisk.

Jag hade ett 427 år långt förhållande med Dan Mark men upptäckte efter en lång och uppslitande skilsmässa att Svea var den jag älskade mest. Jag kommer vilja träffa Svea också i framtiden men nu söker jag dig som jag kan ha ett lite tightare förhållande med.

Så vem söker jag? Jo, dig som också gillar flygplan och ubåtar och som gärna hänger med min gamla partner Dan Mark som jag kan sakna ibland. Dom röda korvarna och wienerbröden alltså... Det gör heller inget om du har en stor ö där vi kan hänga med kungligheter på somrarna.

Kärleksfulla hälsningar / Blek Inge

– Man kanske inte ska börja annonsen med att berätta att folk tycker man är ett rövhål. Gå direkt på de fina kvalitéerna så blir det ett vinnande koncept, säger dejtingcoach Linnea Molander. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista