I fredags var Tom Williams från Manchester i England i Karlskrona för att ta en kopp med sin Facebookvän Niclas Höglind från Bräkne Hoby.
I fredags var Tom Williams från Manchester i England i Karlskrona för att ta en kopp med sin Facebookvän Niclas Höglind från Bräkne Hoby. Foto: Lena König/Sveriges Radio.

Hans mål: Träffa alla Facebookvänner på riktigt

"Folk tror att jag är sjuk i huvudet"
4:47 min

Tom Williams mål är att träffa alla sina vänner från Facebook i verkliga livet. I fredags hade turen kommit till Niclas Höglind från Johannishus. 

Han har rest över hela världen, åkt från land till land - bara för att ta en kopp te med var och en av sina Facebookvänner. Tom Williams från Manchester i England berättar hur det hela började. 

– Idén föddes när jag pratade med en av mina kompisar om den nya virtuella världen och att vi numera tillbringar med tid med att chatta på Facebook än med att verkligen träffas. 

Och i fredags var han alltså i Karlskrona för att ta en kopp te med sin Facebookvän Niclas Höglind från Johannishus, den 210:e i raden.

– Jag har varit i 10 eller 15 länder de senaste två åren. Nya Zeeland, Singapore, Mexiko, Japan, Tyskland och Spanien. Men jag har också gått över  gatan till grannen, berättar Tom Williams. 

Han och Niclas Höglind lärde känna varann genom Niclas bror som bor och jobbar i Kina. De har setts ett par gånger tidigare på bland annat bröllop. 

– Jag tycker det här är en jätterolig grej och Tom är perfekt person att göra det. Han älskar att resa, berättar Niclas Höglind. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".