Vatten hälls i ett glas.
Vattnet måste kokas rejält innan det kan drickas i Elleholm och Forsbacka. Foto: CHRISTINE OLSSON

Koka vattnet till och med onsdag

Kranvattnet i Elleholm och Forsbacka utanför Mörrum måste kokas fram till onsdag, då förhoppningen är att analyserna av helgens bakterieprover ger grönt ljus. Vattentankar är utsatta på flera ställen runt om i trakten.

Det var i torsdags eftermiddag som en entreprenör borrade igenom en vatten- och avloppsledning i Mörrum. Igår kväll var ledningen lagad och vattnet kunde åter kopplas på för de boende i Elleholm och Forsbacka.

Vatten måste nu kokas innan användning. Prover tas nu kontinuerligt och restriktionerna släpps inte förrän VA-enheten gett klartecken.

– Vi behöver ta tre bakterieprov på kranvattnet under fredag, lördag och söndag. Söndagsprovet är klart först på onsdag. Om alla tre proverna är okej så kan vi först då, under onsdagen nästa vecka, slopa uppmaningen att koka vattnet, säger Christer Martinsson, VA-chef på Karlshamns kommun.

Dricksvatten kan hämtas vid Elleholms kyrka, Mörrums bruks pumpstation, korsningen Elleholmsvägen-Svenstorpsvägen, sommarstugeområdet vid Nabben samt vid Elleholms tomatodlings utlastning.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista