Närbild på Christopher Larsson. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
Christoffer Larsson säger att han inte kan bli intervjuad av P4 Blekinge idag. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.

SD-politiker avfärdar kvinnor som anmält sextrakasserier

Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona Christopher Larsson går till angrepp och avfärdar SD-kvinnor som anmält sexuella trakasserier inom partiet.

I fredags avslöjade tidningen Expressen Sverigedemokraternas interna säkerhetsrapport. I rapporten avfärdas kvinnor som blivit utsatta för sexuella övergrepp av manliga kollegor. Expressen skriver att målet med rapporten är att få SD-kvinnorna att inte uttala sig i media eller anmäla till polisen.

Kvinnorna som vittnat om sextrakasserier i partiet beskrivs med omdömen som "sjuk", "väldigt klängig" och "berusad".

Diskuterades på Facebook
En kvinna i rapporten har anmält en manlig kollega för våldtäkt och sexuella trakasserier. Rapporten beskriver att hon har omoraliskt levene och att hon vid ett flertalet tillfällen varit kraftigt berusad.

Enligt den antirasistiska bloggen "Inte rasist men" har diskussionen angående denna kvinna gått vidare på karlskronapolitikern Christopher Larssons Facebooksida.

"Gör allt för att medvetet skada partiet"
Christopher Larsson ska ha skrivit på sin facebooksida att denna kvinnan gör allt för att medvetet skada partiet.

Han påstår också att kvinnan bjudit ut sig till äldre män och att hon skulle uppmanat unga tjejer att ha sex med äldre män.

Under Christoffer Larssons inlägg ska flera SD-politiker kommenterat att dessa kvinnor endast är "medie-kåta".

Christopher Larsson har nu tagit bort diskussionen från sin facebooksida och han säger till P4 Blekinge att han inte har tid att bli intervjuad idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista