Tomas Andersson, förvaltningschef Fritid- och Kulturförvaltningen, Therese Emilsson, bibliotekschef, Lena Mahrle, ordförande i Fritid- och kulturnämndet och Jeanette Rosander, turism- och evenemangssamordnare står framför den nya turistinformationen i Ronneby
Tomas Andersson, förvaltningschef Fritid- och Kulturförvaltningen, Therese Emilsson, bibliotekschef, Lena Mahrle, ordförande i Fritid- och kulturnämndet och Jeanette Rosander, turism- och evenemangssamordnare. Foto: Fanny Westling/Sveriges Radio

Nystart för turistinfon i Ronneby

"Samarbete är det bästa för att bli stark"
2:29 min

Ronneby turistinformation har fått en nystart och flyttat till Ronnebys stadsbibliotek. Utöver en extra tjänst kommer även tre personer att anställas under sommaren.

Peronalen kommer att rotera mellan att vara på biblioteket, på turistinformationen, på Ronneby Brunn och ute på stan.

Jeanette Rosander som är turism- och evenemangsamordnare i Ronneby kommun berättar varför turistinfon börjat samarbeta med biblioteket:

– Där vi befann oss tidigare var det väldigt få besökare och här når vi fler kunder och har längre öppettid.

En annan fördel är att besökarna kommer att kunna låna böcker, vara inne på gratis wifi samtidigt som man hittar kartor och information om Ronneby.

Och vad är drömmen inför sommaren 2016?

– Att alla ska vara nöjda och glada, säger Jeanette Rosander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".