Domare och hockeyspelare i match.
Mörrum sparkar sin tränare. Foto: Elias Holgersson/SR

Mörrum kickar huvudtränaren: Det behövde hända något

"Vill ha in ny positiv energi"
3:49 min

Mitt under kvalserien sparkar Mörrum hockey sin huvudtränare Johan Sandmark. Mörrums juniortränare Andreas Ernebrand tar nu över med omedelbar verkan.

Mörrum hockey skriver på sin hemsida att man med denna förändring hoppas att i de återstående sex kvalmatcherna ta de poäng som krävs för att behålla platsen i Hockeyettan.

Sportchef Mathias Lönqvist berättar om beslutet: 

– Vi ville ha in ny positiv energi. Det har varit lite krampaktigt under säsongen och vi har inte spelat så bra i kvalserien. Det behöver hända någonting, säger han. 

Varför kom ni fram till att det var tränaren som behövde bytas ut?

– Man byter inte ut 20 spelare, man byter ut tränaren. Det är det beslutet som jag och styrelsen kommit fram till. Det är inget konstigt med det.  

Andreas Ernebrand kommer parallellt med tränaruppdraget för A-laget fortsätta att leda juniorerna i J20 Elit kvalet där man går in i sin sista vecka med avgörande kvalmatcher.

– Han är kanonduktig och vi är tacksamma för att han ställer upp, säger Mathias Lönqvist. 

Avgående Johan Sandmark var först assisterande tränare i Mörrum och sedan tog han över som huvudtränare när Jens Svensson i höstas hoppa av uppdraget.

– Det blev fel från början, säger Mathias Lönqvist. 

Vad behöver ni göra i framtiden för att få en mer långsiktig lösning på tränarsidan?

– Den här branschen är lite speciell, det är svart eller vitt ofta. Jag tycker inte det är konstigt att det blir så här. Det fungerar så i alla klubbar, man byter tränare ganska frekvent, säger Mathias Lönqvist.

Men det är inte så många klubbar som har tre tränare på drygt ett halvår?

– Nej, men det har sina förklaringar.

Klubben skriver på sin hemsida att Johan Sandmark inte haft en lätt uppgift när han klev rätt in i hetluften utan att tveka och det vill klubben ge honom en stor eloge för.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".