2012 Aranäs, klubbmärke. Foto: Scanpix
Ikväll möter HIF Aranäs. Foto: TT.
Gustaf Halléns handbollsblogg

Hallén: Nu ska vi upp på hästen igen

"Sådan är känslan hos oss i HIF Karlskrona inför matchen ikväll mot Aranäs", skriver vår handbollsbloggare Gustaf Hallén. 

Jag läste på någon handbollsblogg att matchen ikväll bara handlar om att spela upp sitt självförtroende inför kvalet. Det känns som en väldigt konstig syn på saker och ting om man ser det så. 

Absolut är det väl i princip klart att vi kommer få spela kval för att hålla oss kvar, men den här matchen mot Aranäs betyder mer.

Vill bli bästa nykomling
Vi skulle gärna komma före Aranäs, dels för att man får möta ett placeringsmässigt sämre lag från allsvenskan i kvalet sen. Vi skulle också gärna vilja vara bästa nykomling år.

Men framförallt, vi har inte vunnit sen omstarten efter EM. Det är dags att visa att vi kan få ihop både anfall och försvarsspelet samtidigt, i två sammanhängande halvlekar. Vi har jobbat hårt och vi tänker fortsätta göra det tills vi är säkra på att vi spelar i elitserien säsongen 16/17.

Skulle ge arbetsro
En vinst idag skulle ge otrolig arbetsro och kvitto på att vårt hårda slit de senaste veckorna börjar ge resultat.

Sist vi spelade hemma mot Redbergslid hade vi 700 pers på läktaren, va tydligen säsongens lägsta siffra. Hoppas på många fler idag! 

 19.00 är det avkast, kom dit och stötta oss. Det betyder massor! 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".