Roger Fredriksson från Moderaterna i Ronneby. Foto: Åsa Holst/Sveriges Radio
Försenat bostadsbyggande bekymrar moderata kommunalrådet Roger Fredrisson. Foto: Åsa Holst/Sveriges Radio

Försenat bostadsområde ger kommunalråd bekymmersrynkor

0:59 min

Byggstarten för det nya bostadsområdet Kilen i Ronneby har skjuts upp och det kan bli mellan ett till två års fördröjning på byggstarten.

2017 skulle bygget satts igång för de cirka 200 nya bostäder, men det blir alltså försenat. Orsaken till fördröjningen är en överklagan som lämnats in där den som överklagar tycker att bygget skulle bli för högt med åtta våningar.

Kommunalrådet Roger Fredriksson är bekymrad över förseningen eftersom Ronneby är i akut brist av bostäder. Han menar att projektet hade behövt komma igång omgående.

Runt 300 människor står just nu i bostadskö, och Roger Fredriksson är orolig för att bostadssökande istället kommer att vända sig till andra kommuner.

Rivningsarbetet kommer sätta igång oavsett. Det kommer helt enkelt bli ett bostadsområde, men oklart när det kommer bli och hur det kommer se ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista