Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Blekinge har fått sin egen matakademi

Publicerat fredag 18 mars 2016 kl 09.28
Kroppkakor med lingonsylt. Foto:Scanpix
Kroppkakor med lingonsylt Foto: Lars Pehrsson/TT

Det var när en grupp matkunniga personer i veckan samlades på landshövdingens residens i Karlskrona som matakademien bildades.

Tanken är att akademien ska verka för att blekingsk matkultur uppmärksammas och att goda initiativ på det lokala matområdet premieras.

Initiativtagaren Christel Hammar Malmgren som driver Bredaviks örtagård på Sturkö valdes till ordförande. Såhär säger hon i ett pressmeddelande: 

Det känns härligt att Blekinge har så många fantastiska människor som på olika sätt brinner för att lyfta upp maten till nya höjder. Det här kan bli något riktigt bra!

I akademien ingår också Per Brunberg, Anna-Lena Fransson, Filip Gamelius, Mona Glans, Ingemar Lönnbom, Anja Oscarsson och Eva Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".