Johan Holmqvist i mål. Foto: Mikael Fritzon / TT
1 av 2
Johan Holmqvist. Foto: Mikael Fritzon / TT
En porträttbild av Erik Belin mot en vit vägg.
2 av 2
Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Erik Belins hockeyvärld

Belin: AIK - Honken

Roger Melin är ett geni. AIK hittade energin från helvetet. Honken storspelar. Samtidigt som nyckelspelare i KHK stundtals är helt osynliga. 

AIKs tränare Roger Melin ljuger inte när han i pressen efter senaste matchen säger att Honken ska få en svettig nästkommande match. En direkt effekt av detta blir att KHKs spelare taggar till extra och ska freda sin målvakt. Gartners utvisning är typexemplet, en katastrofutvisning i mina ögon. I det ögonblicket är KHK lurade av Melin och AIK, jag säger inte att man ska tillåta AIK att göra vad man vill men när det har diskuterats på förhand så måste man kunna hålla huvudet kallt, för uttalandet dagen innan är inget annat än provokation. 

Sedan vet jag inte hur Hånberg tänker när han spelar Trukhno i boxplay i tredje perioden, jag kan inte förstå varför? Han ska väl inte spela boxplay? 

Vila Bergström
Varför vilar han inte Bergström mer under tredje? Han är sliten, det syns tydligt. Han borde ha sparat honom till slutet av denna match genom att låta honom samla kraft en stund. Han har inte samma tryck i åkningen som han brukar ha. Jag ska ta ett konkret exempel när Bergström med ca 15 sek kvar står still och tittar när den egna backen från blålinjen stöter ner mot AIKs spelare, en pigg Bergström går ut stenhårt och vinner den duellen. 

Nej, mer att önska från KHKs bänk i sin coachning.

Honken, Kristoffer Söder och Emil Larsson är klart bäst i KHK idag!

På återseende,

Belin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista