Skatteverkets logga mot en tegelvägg. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.

Många vill kolla sin deklaration - Skatteverkets sajt nere

Det är svårt att komma in på Skatteverkets hemsida just nu. För en liten stund sedan öppnades möjligheten att kolla sin inkomstdeklaration och se eventuell skatteåterbäring. 

På Skatteverkets presstjänst har man noterat problemen men vet i nuläget inte vad det beror på. 


– Men det kan vara ett tillfälligt problem då många vill komma in på sidan samtidigt. Det har hänt förut i samband med öppning. Man kan vänta en stund och försöka igen senare, säger Erik Lif Sjöcrona, pressekreterare på Skatteverket, till TT.

Det som stoppat besökare från att komma in på sidan kan dels vara att hela sajten varit svår att nå på grund av överbelastning, vilket nu ska vara avhjälpt. Dels släpps bara ett visst antal åt gången in till e-deklarationen, enligt Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.


– Det är väldigt, väldigt många som vill gå in och titta på sin skatt, och vi har en spärr som gör att vi bara släpper in ett visst antal åt gången, säger Kay Kojer till TT.

Redan första minuten efter öppningen klockan sju var 12 000 personer inne på tjänsten för e-deklaration, berättar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista