Karlskrona kommun och ishockeyförbundet gräver ner stridsyxan

Kommunalrådet " Vi skildes åt i god vänskap"
0:48 min

Mötet i eftermiddag mellan Karlskrona kommun och Svenska ishockeyförbundet slutade med "ökad ömsesidig förståelse och frågetecken som funnits kunde redas ut".

Så beskriver Karlskronas kommunalråd Patrik Hansson (S) det möte som han höll med ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson i eftermiddag.

Bakgrunden till konflikten mellan kommunen och förbundet var ett uttalande som ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson gjorde i sportkanalen Cmore i februari. Där sa Anders Larsson att han anser att Karlskrona kommun lurat licensnämnden genom att ange en felaktig tidsplan för när arenautbyggnaden skulle vara klar.

– Det här var första gången vi sågs. Det jag tar med mig från mötet är att kommunen verkligen har försökt att arbeta snabbt med frågan. Man har gjort allt man kan för att hjälpa klubben. Jag kommer att ta med mig det kommunalrådet berättade om hur processen har sett ut för kommunen för framtiden. Vi reviderar ju våra reglementen återkommande, säger Anders Larsson.  

– När Anders uttalade sig hade han uppenbarligen fått information som inte stämmer med hur vi har hanterat utbyggnaden. Under vårt möte i dag visade han en stor förståelse för hur det här har gått till från vår sida och uttyckte att det kan finnas anledning att förbundet tar med sig en del lärdomar kring hur en sån här process ser ut från kommunens sida, säger Patrik Hansson.

Skulle du säga att kommunen har slutit fred med Svenska ishockeyförbundet?

– Ja, jag kan nog säga att vi skildes åt i god vänskap, säger Patrik Hansson.

   


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".