frimärket
Frimärket med Sölvesborgsbron är väldigt populärt. Foto: Postnord

Nu är frimärkena på Sölvesborgsbron slut

"Det är fullt på reservlistan"
0:49 min

Efter att vi här på radion i morse uppmärksammade att det är hårt tryck på att få tag i frimärkena på Sölvesborgsbron så sålde de allra sista frimärkena slut på bara några minuter.

Direkt efter att Sig-Britt Magnusson som är informatör på medborgarkontoret och turistbyrån i Sölvesborg varit med i radio under skärtorsdagens morgonprogram blev kontoret helt nerringt.

– Det bara ringde överallt här, säger hon.

Turistbyrån fick först 1 000 av Sölvesborgsbrofrimärkena och när de sålde slut lyckades man få tag i ytterligare 1 000. Imorse var 699 av dem tingade och på bara några minuter såldes alla.  

Det var många hugade spekulanter som ringde som blev besvikna berättar Sig-Britt Magnusson och det fanns inget annat att göra än att säga som det var. 

– Tyvärr vi har inga mer kvar, det finns bara frimärkshäften med olika svenska broar och där finns Sölvesborgsbron med, tvingades hon svara. 

Turistbyrån har nu vänt sig till Postnord och frågat om man kan få ytterligare 1 000 till av de åtråvärda frimärkena. Ännu har man inte fått något svar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".