Närbild på en man i rutig skjorta. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio
Rolf Lindberg, ordförande KHK. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio

Trots nya matchintäkter ligger KHK ekonomiskt back

2:13 min

Nästan fullsatta kvalmatcher räcker inte för att KHK ska bli ekonomiskt återställt. Men Rolf Lindberg är inte orolig att klubben ska klara SHL:s fyramiljonerkrav om de stannar kvar i högsta serien. 

Under hösten slog den låga biljettförsäljning hårt mot klubben. Man fick också mindre sponsorintäkter än väntat och den sena starten för den nybyggda resturangen spelade också in. 

Vid årsskiftet låg klubben tre miljoner back.

Klubbdirektör Rolf Lindberg berättar att kvalmatcherna till SHL ger nya intäkter, men täcker inte upp alla hål i ekonomin.

– Vi täcker upp en halv miljon per match. Eftersom vi låg efter 3 miljoner så det är en bit kvar på den resan, säger han.

Ekonomisk kamp
Kvalmatcherna mot AIK har varit nästintill fullsatta på hemmaplan. De som inte har kommit har varit bortapubliken och det varit luckor på bortaläktarens reserverade 150 platser. Finalspelet är också kostsamt med resor och andra utgifter till spelarna.

KHK har nu spelat tre av sju matcher mot AIK, och de lag som först når fyra vinster kvalar till SHL. För att vara med i ligan krävs ett kapital på fyra miljoner kronor.

– Det är alltid en kamp med ekonomin i en sån här verksamhet. Men vi känner oss trygga med att vi klarar fyramiljonerskravet, säger Rolf Lindberg.

Vittrar seger
Rolf Lindberg hoppas på att få fira en SHL-plats redan på söndag i ABB Arena. 

Imorgon, fredag, blir det fjärde mötet mot AIK, denna gång på Hovet i Stockholm. Förra bortamatchen förlorade KHK med 2-1, men Rolf Lindberg är inte orolig.

– Killarna är sugna på revansch. Vi brukar ha lätt att spela på Hovet och det ska vi visa imorgon kväll, säger Rolf Lindberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista