Gustaf Hallén med en svart keps på huvudet.
Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Gustaf Halléns handbollsblogg

Full fart på handbollen i Karlskrona!

Satt i onsdags och kollade när IFK Karlskrona spelade mot Karlskrona Handboll/Flottan i sista seriematchen, som också var högst avgörande i vilken division lagen spelar nästa år. Först och främst, jävligt kul att det var lite stämning i hallen med en hel del folk för att vara en division 2-match.

Och fantastiskt kul att alla resultat klaffade perfekt så att det gynnade handbollen i Karlskrona optimalt. Karlskrona Handboll vann matchen och kvalificerade sig därför till kval till division 1, bra! Och viktigt för det är en mer utvecklande nivå för unga spelare att spela på och jag hoppas verkligen de tar klivet upp via kval som börjar idag mot Brukspöjkera någonstans i Värmland! 

IFK Karlskrona må ha förlorat derbyt, men tack vare att andra konkurrenter förlorat så lyckades de knipa första platsen och därmed vara klara för division 1 nästa säsong! Stort grattis, är alltid en prestation att vinna en serie!

Stor respekt
Fantastiskt kul också med lite känslor och rivalitet. Det var uttalande i tidningen, det var en tuff och hård match, men det var också stor respekt. Har fått förklarat för mig att rivalitet mellan IFK Karlskrona och Karlskrona Handboll/HIF Karlskrona är stor, kanske framför allt mellan äldre generationer. 

En viss rivalitet sporrar alltid så egentligen tycker jag bara det är roligt. Det känns också som att det skapar känslor, och känslor skapar i sin tur intresse. Det i sin tur kan förhoppningsvis öka intresset överlag för handboll, och kanske i synnerhet i Blekinge och Karlskrona, förhoppningsvis.

#24 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista