Erik Belin står mot en vit vägg.
Erik Belin tror på slutspelshockey snart för KHK. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Erik Belins hockeyvärld

Den ständiga framgångssagan

KHK har starka papper, laget har aldrig åkt ur en serie! Känns kanske konstigt att börja hylla ett lag som presterat så dåligt poängmässigt som KHK har gjort under årets säsong av SHL, men helt ärligt varför inte?

Laget har enligt spelets regler kvalificerat sig för SHL även nästa säsong och har absolut inget att be om ursäkt för. De har verkligen stått upp trots rader med förluster, därför ska dom hyllas. Laget har i den avslutande serien mot AIK visat att man är ett lag som klarar av det mesta rent mentalt. Den mentala pressen var en svårare motståndare än AIK att övervinna och det gjorde man. Förlusten i match två på Hovet där AIK stundtals körde över KHK skapade en del frågor hos fans och press, var fanns inställning och hjärta hos spelarna? Frågor som laget får räkna med kommer efter en sådan prestation men det var inget som kom att påverka laget. KHK vinner istället tre raka matcher efter det och bärgar totalsegern med 4-1 i matcher. Det är en mental styrka som förtjänar framgång.

Laganda
Jag tycker att klippet från KHKs omklädningsrum efter sista matchen är riktigt härligt. Sundlöv säger sitt och hyllar laget, Honken sätter ord på prestationen på ett mäktigt sätt och då ska det tilläggas att killen har både SM - och VM guld, Tobbe tackar spelarna och samtidigt tackar han för sig och ska ta sig an nya arbetsuppgifter i föreningen, Broiulette hyllar även han laget och poängterar den laganda som KHK har haft under säsongen. Den som börjar klippet med att prata är Hånberg och även han pratar om lagandan och arbetet som laget har gjort tillsammans.

Hektiska dagar
Det är ingen bragd som laget har lyckats med, men det är en prestation som är värd att minnas som ger KHK chansen att fortsätta bygga något riktigt bra. Nu kommer det ett par hektiska dagar för sportchef Sundlöv, han har klart för sig hur han vill ha det men nu ska det förmedlas till samtliga spelare oavsett positivt eller negativt besked. 

KHK kommer att etablera sig på den stora scenen och det kommer inte dröja länge innan vi kommer att se slutspelshockey i staun och det är den framtid som ska börja byggas nu.

Det finns en bred kompetens i föreningen både i det sportsliga och det organisatoriska, Sundlöv, Molin och Zalar är namn som står sig rätt så bra i konkurrens med andra namn i ligan.

Grattis till laget, föreningen och alla runtomkring KHK till fortsatt spel i SHL 16/17!

Det räcker så för idag, på återseende.

Belin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista