Nea Kjellson, Wilma Groth och Julia Torstensson från Nättrabyskolan står utomhus i solen. De visar upp bilder på sin ritning av en app.
Uppfinnarna Julia Thorstensson, Nea Kjellson och Wilma Groth hade med sig ritningar som visar hur appen skulle fungera. Foto: Fanny Westling/Sveriges Radio

Mobilapp behåller familjefriden

3:28 min

Bråkar familjen om vem som ska gå ut med hunden? De här tjejerna har lösningen på problemet.

Mobiler kan man använda till allt. De kan till och med hjälpa till att ha ordning på skötsel av husdjuren.

Virtuell almanacka
Nea Kjellson, Wilma Groth och Julia Torstensson från klass 3M på Nättrabyskolan vann idag pris på uppfinnartävlingen Snilleblixten och Finn upp på Kreativum i Karlshamn. Det var tre glada och lite fnissiga tjejer som kom till vår studio för att berätta om sin smarta idé.

Man skriver in i appen vad djuret heter, vad det är för djur och vilka som ska ta hand om den. En almanacka håller sedan reda på vad som ska göras, när djuret ska få mat och andra saker som ska tas hand om.

Fördelar uppgifterna
Nea Kjellson saknar hjälp med sin kanin.

– Det är kul, men jobbigt att städa buren för man får alltid göra det själv, säger hon.

Appen kan vara lösningen på problemet i hennes familj.

Tyvärr finns applikationen inte ännu att ladda ner, den är bara på idéstadiet. Men tjejerna hoppas på att någon kommer hjälpa till att förverkliga deras idé.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista