Kaplan avgår
Flera miljöpartister i länet tror att bostadsminister Mehmet Kaplans avgång påverkar partiet lokalt. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Miljöpartister i Blekinge befarar skadat förtroende

"Har gjort mig orolig och nervös"
3:06 min

Att turbulensen inom Miljöpartiet den senaste veckan kommer att påverka partiet även i Blekinge är flera lokala miljöpartister eniga om.

Helena Augustsson från Ronneby sitter i styrelsen för Blekingedistriktet och hon tror att de senaste dagarnas händelser skadar partiet:

– Det tror jag absolut det gör, det har ju skadat mitt förtroende för mitt partis ledning så jag tycker det skulle vara konstigt om det inte gjorde det.

Olle Hilborn är språkrör i Karlskrona och han instämmer:

– Ja, inte minst bilden av Miljöpartiet. Jag tror inte bara vi blir bedömda utifrån över våra lokala insatser utan medborgare ser ju på riksnyheter också och det kommer att avspegla sig på oss också, absolut

Det var i måndags som bostadsminister Mehmet Kaplan fick lämna regeringen efter att han ätit middag med representanter för högerextrema och islamistiska turkiska organisationer och kommit med kontroversiella uttalanden om israeler och nazister.

Och igår kväll stod det klart att Yasri Khan, som kandiderade till Miljöpartiets partistyrelse, lämnar sina uppdrag. Detta efter att det uppdagats att han vägrar ta kvinnor i hand när han hälsar.

Jacek Jurkowski i Olofström är ordförande i Miljöpartiets Blekingedistrikt och han oroar sig också över hur det ska påverka folks förtroende för partiet:

– De senaste dagarnas händelser har gjort mig orolig och nervös. Jag hoppas det inte innebär ett förlorat förtroende.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".