Morgan Färm.
Morgan Färm. Foto: Privat
P4 Blekinge - Svensktoppen nästa

Morgan Färm: Vissa säger att jag är lik Per Gessle

"Det handlar om att ta tag i halmstrået"
3:22 min

Det blev riksfinal i kamp med över 1000 andra för två år sedan. Med hjälp från Australien gör Morgan Färm ett nytt försök i Svensktoppen nästa.

Lyssna på låten längst ner i artikeln

Då sjöng han på svenska och låten hette Honung. Nu hoppas han att det är hans nya engelska låt som ska gå hem hos lyssnarna.

– Jag tycker vi har fått till en catchig låt som ska kunna funka i radio och få med lyssnarna, säger Morgan Färm.

Hjälp från Australien
Låten har kommit till med hjälp av Rickard Bonde Truumeel när det gäller musiken och för att få till en bra text kontaktades Hilda Denny i Australien.

– Hilda är duktig på att skriva texter och det är himla kul att det här samarbetet kunde ta oss hit, säger Morgan Färm. 

Näst bästa Gessle
Om man gräver lite i det förflutna när det gäller Morgan Färm hittar man en vinst under 2007 i tävlingen Sveriges näst bästa Gessle.

– Man skulle ringa och sjunga och folk röstade. Jag tog en förkrossande majoritetsseger. Jag sjöng Tycker om när du tar på mig (Morgan tar ton). Vissa säger att jag är lik Gessle till utseendet, men när det gäller rösten vet jag inte. Det var bara en kul grej, säger Morgan Färm.  

"Är på väg upp"
Om vi tar oss tillbaka till nutid så tävlar han med låten I´m on my way.

– Det är en låt om att känna sig nere. Ibland har man dåliga dagar ibland bättre. Det handlar om att ta tag i halmstrået och visa för sig själv och andra att man tar sig upp och är på väg, säger Morgan Färm. 

Morgan Färm tävlar i finalen av Svensktoppen nästa Blekinge den 22 juli på Östersjöfestivalen i Karlshamn. Möt de andra finalisterna:
Erika Hansson
CID
Henwall

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".