Hunden Chilli, fotad genom bilrutan.
1 av 3
Hunden Chilli blev snabbt påverkad av värmen. Foto: Karin Appel.
Karin Appel och hennes hund Chilli
2 av 3
Historien fick ett lyckligt slut. Foto: Privat.

Hunden blev fast i bilen - nu sprids filmen på nätet

"Jag fick panik"
4:41 min

Igår eftermiddag hände det som inte får hända. Karin Appels hund blev inlåst i bilen av misstag mitt i den stekheta solen. Det tog bara ett par minuter innan värmen blev outhärdlig för Chilli. 

Karin Appel från Karlskrona hade varit och handlat och låtit sin hund sitta utanför affären i några minuter. När de kom tillbaka till bilen lät hon Chilli hoppa in i passagerarsätet. 

– Det var bara det att hon satte tassen på nyckelknippan som jag just tappat i sätet och på så vis råkade låsa in sig själv i den heta bilen, berättar Karin. 

Som ni ser på videon så är hon väldigt påverkad av värmen. Då har hon suttit i bilen i tre, TRE (!) minuter!

I panik sprang Karin Appel in till affärens kundtjänst som kallade på väktare.

– Jag trängde mig före alla stackare som stod i kö och bara skrek att de måste hjälpa mig, berättar hon. 

Tillsammans lyckades de få upp en av rutorna och öppna bilen igen.

Men under de få minuter som Chilli satt inlåst började hon flämta väldigt mycket. Något som hans matte fångade på film och nu vill visa upp som ett varnande exempel

"Som ni ser på videon så är hon väldigt påverkad av värmen. Då har hon suttit i bilen i tre, TRE (!) minuter!", skriver hon i sin Facebookuppdatering. 

- Jag skulle aldrig lämna min hund ensam i bilen och fick panik när jag insåg vad som hänt. Dessa få minuter kändes som en evighet, berättar Karin Appel. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".