Karlskrona kommun
Karlskrona kommun bjuder in föräldrar till möte om stöket i Rödeby. Foto: Foto: Johan Nilsson/TT.

Stökigt i Rödeby - föräldrar kallas till möte

"Vi behöver jobba ihop för att öka tryggheten i Rödeby"
3:48 min

Ända sedan i höstas har det varit stökigt i Rödeby på kvällar och nätter. I kväll bjuder kommunen in föräldrar för att diskutera hur man ska öka tryggheten i byn.

Ulla Nelson som är säkerhetschef på Karlskrona Kommun berättar att redan i höstas fick kommunen signaler om skadegörelse av fönsterrutor, eldning och droger.

– Först var det lite spridda signaler men sen under våren har vi fått från allt fler håll.

Förutom föräldrar kommer även polisen, fältgruppen, räddningstjänsten, fritidsgården och representanter från Rödebyskolan att vara med på mötet.

Under mötet kommer kommunen att berätta vad man hittills gjort. Kommunen har bland annat ökat öppettiderna på fritidsgården och fältgruppen prioriterar att vara i Rödeby.

Ulla Nelson hoppas att kvällens möte ska resultera i att kommunen och andra myndigheter tillsammans med föräldrarna kommer överens om hur man ska jobba för att komma tillrätta med problemen.

Dagens möte kommer att följas upp på olika sätt. Ett exempel är att lokala BRÅ ska ha sitt junimöte i Rödeby.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".