Linda Thulin intervjuar Sixx: AM bestånde av sångaren James Michael, basisten Nikki Sixx (skymd) och gitarristen DJ Ashba.
1 av 2
Linda Thulin intervjuar Sixx: AM bestånde av sångaren James Michael, basisten Nikki Sixx (skymd) och gitarristen DJ Ashba. Foto: Linda Dybeck/Sveriges Radio.
Nikki Sixx, DJ Ashba, Linda Thulin och James Michael. Foto: Linda Dybeck/Sveriges radio
2 av 2
Nikki Sixx, DJ Ashba, Linda Thulin och James Michael. Foto: Foto: Linda Dybeck/Sveriges Radio

Nikki Sixx: Jag blir svartsjuk på att James är mer populär än jag

Efter 10 år som band - Sixx: AM premiärspelade i Sverige
5:06 min

Varför tog det tio år för Sixx: AM att komma och spela i Sverige? Och menar Nikki Sixx allvar när han säger att de kanske inte kan komma tillbaka efter spelningen på Sweden Rock Festival?

Vi träffade medlemmarna i bandet som Nikki Sixx nu kan fokusera på till hundra procent, efter att hans legendariska band Mötley Crüe lade av efter 35 år tillsammans.

I bandet ingår, förutom Sixx, även sångaren James Michael och gitarristen DJ Ashba, som bland annat spelat med Guns ´n´Roses.

Det blev en intervju i all hast, med visst flams. Men det blev också en intervju om hur det är att skriva låtar med en sångare som kan sjunga det mesta, och om hur Parisattackerna inspirerade till låten Rise of the Melancholi.

Nikki Sixx förklarar också varför bandet bryter mot den oskrivna regeln att inte spela för mycket nytt material på en konsert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".