Internationella resebloggare ska marknadsföra Karlskrona

3:35 min

Nu tar Karlskrona ett nytt grepp för att marknadsföra kommunen och skärgården ute i världen. Men hjälp av sju resebloggare hoppas turistchef Terje Pedersen att Karlskrona ska bli känt.


Visit Karlskrona har bjudit hit sju av de resebloggare som förra veckan deltog i den internationella kongressen Travel Bloggers Exchange i Stockholm.

I tre dagar har Terje Pedersen och personal från turistbyrån gjort sitt yttersta för att ge bloggarna det bästa som Karlskrona och skärgården kan erbjuda.

Love bodycakes
Och bloggarna är lyriska, inte minst över kroppkakorna som de fick äta för första gången.

– Jag älskade kroppkakorna och blandningen av kryddor, potatis och kött, säger Skye Class från USA.

Han säger att han gillar allt här, kulturen, historien, skärgården och berättar att de bland annat bott på Utklippan och att han dök med sälarna där.

– Jag vill verkligen komma tillbaka.

Vill flytta hit
Resebloggaren Claire Sturzaker från England är precis lika lyrisk.

– Jag älskar att staden ligger vid havet och jag älskar de röda och gula husen. Nu vill jag bara sälja mitt hus i New Jersey och flytta hit, säger hon.

Resebloggerskan Rachel Miller från USA säger att Sverige överraskar henne. Hon hade inte alls väntat sig att det skulle vara så fint här.

– Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska blogga om från Karlskrona och skärgården, men i min reseblogg kommer jag att rekommendera alla att åka hit.

Bloggarna tar över
För Visit Karlskrona är detta är ett helt nytt sätt att marknadsföra Karlskrona.

– Tidigare har det mest varit trycksaker, men bloggandet tar över och jag tror att bloggarna kommer att göra Karlskrona känt världen över,  säger turistchef Terje Pedersen.


 

De intervjuades resebloggar

Skye Class: Skyetravelers.com

Claire Sturzaker: Talesofabackpacker.com

Martina Santamaria: Pimpmytripp.it

Rachel Miller: BlondWayfarer.comGrunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista