En pågående tennismatch mellan två spelare på en röd grusplan.
1 av 2
Nu är tennisturneringen igång. Foto: Patrik Franke/SR Blekinge
Två män tittar in i kameran en solig dag med en svensk flagga i bakgrunden.
2 av 2
Staffan Zimmerman och Christer Andresson från Karlskrona tennisklubb som bägge spelar i klassen 70+. Foto: Patrik Franke/SR Blekinge

Deltagarrekord i veterantennis

"Vi har både en 75-årsklass och en 80-årsklass"
2:00 min

Rekordmånga har anmält sig till Sveriges enda internationella veterantennistävling "Karlskrona International Senior Trophy" som just nu pågår på Rosenholm i Karlskrona.

PA Lindeborg som är tävlingsledare berättar att när turneringen startade för sex år sedan var det 35 deltagare i år är det 110 deltagare från 8 länder.

– Vi håller på att bygga upp turneringen och vi siktar högre, säger han.

Veteranturneringar är graderade beroende på hur viktiga de är på veteran touren. Man börjar på grade 5 och nu ligger "Karlskrona International Senior Trophy" på grade 2.

– Vi siktar på grade 1 så småningom. Det krävs lite mer organisation och kanske någon mer bana, säger PA Lindeborg.

En av deltagarna är toppspelaren Magnus Larsson från Olofström som varit rankad tia i världen och som också varit svensk Davis Cup-kapten.

Tävlingsspelare över 35 år kan spela i den internationella veterantouren och i Karlskrona finns det klasser upp till 80 år.

– Det är första gången i Blekinges historia som vi har både en 75-årsklass och en 80-årsklass, säger PA Lindeborg. 


  


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".