Hundratals vackra bilar mot cancer i Karlshamn

4:03 min

Under lördagen kommer över 200 bilar att visas upp på Östra piren i Karlshamn. En av dem kördes över 200 mil för att uppfylla en dröm hos en cancersjuk norrman.

På ena sidan av Östra piren i Karlshamn kommer det hållas en träff för Volvo-bilar av modellen 240.

Hedra stor Volvofantast
Enligt arrangören kan det bli den största träffen någonsin för dessa bilar och det kan komma en bit över 100 stycken. Alla pengar som samlas in går till Barncancerfonden.

En av dem har Lasse Johansson som håller i träffen upplevt en speciell sak med.

– Det var en norsk kille som följde mig på nätet under lång tid när jag byggde bilen. Han ville väldigt gärna komma hit och se min Volvo 240 men han led av väldigt svår cancer. När inte han kunde komma till Karlshamn körde jag och några vänner över 200 mil för att visa bilen. Bara tre veckor senare var vi tillbaka på hans begravning i Stavanger, så nära var det. Det var skönt att veta att vi lyckats hinna visa honom bilen, säger Lasse Johansson om norske Rolf-Erik som var en stor Volvofantast. 

En rad snygga bilar
På andra sidan piren så hålls Fuck cancer motor show där ombyggda stylade bilar, klassiska bilar och A-traktorer visas upp. Runt 100 bilar väntas komma och alla pengar går även här till Barncancerfonden.

– Anledningen att vi anordnar detta är en kombination av att vi vill hjälpa till och att det har blivit en så stor trend inom bilvärlden att samla in pengar till ideella ändamål. Istället för att göra det på andra bilträffar tänkte vi samla alla på samma träff och samla in tillsammans, säger Hanna Ivarsson.