Blekingar representerar Sverige i Finnkampen

1:49 min

I helgen kommer tre blekingar att försvara Sveriges färger i Finnkampen. Kalle Berglund från Jämjö springer 800 och 1500 meter medan Elin Westerlund från Karlskrona springer 100 meter häck. Jonas Leandersson från Karlshamn tävlar i 1500 och 5000 meter.

Elin Westerlund var senast med i Europamästerskapen i 100 meter häck. Då ramlade hon på ett mycket otäckt sätt och bröt nästan benet, men det är inget hon lider av nu.

– Jomen det är bra. Jag har inte hunnit komma till någon bra form, det kan jag ju medge, men jag kan springa och jag springer smärtfritt, säger hon.

De svenska damerna har vunnit 13 av de 15 senaste årens Finnkamper, men förra året vann Finland.

– Det är synd att klaga på. Jag tror att vi har goda chanser till att ta en vinst i år faktiskt. Det är bra bredd, säger Elin Westerlund.

Kalle Berglund tycker att Finnkampen är det roligaste på hela året, och med tanke på att det är slutet på säsongen tycker han ändå att formen är god.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista