Nils Persson med priset han fått som Årets Företagare Blekinge 2016.
Nils Persson, ägare till Sölvesborgsföretaget Teko Tryck AB. Foto: Stefan Lindblom

Teko Tryck är årets företagare

Igår korades Årets Företagare Blekinge 2016 av branschorganisationen Företagarna nere i Malmö. Det blev Nils Persson och Sölvesborgsföretaget Teko Tryck AB som tog hem titeln i år.

I mitten av oktober kommer han att representera Blekinge på den nationella Årets Företagargalan som i år firar 10-års jubileum.

Företagarnas motivering till varför Teko Tryck blev Årets Företagare Blekinge 2016 lyder:

Att ha en känsla för relationer och mod för stora visioner är beundransvärt. Att skapa nya arbetstillfällen och föra vidare ett livsverk och ett hantverk till nya generationer är respekt. Att erövra och äga marknaden med några få anspråkslösa produkter är unikt. Men det är bara riktiga hjältar och hjältinnor med genuint engagemang som kan lyfta ett företag från att vara en mindre företeelse till att bli ett gediget och världsomspännande fenomen. Stort grattis Årets Företagare Blekinge 2016, Nils Persson och teamet på Teko Tryck AB!

– I tider då politiken fokuserar på skattehöjningar och vinstbegränsningar vill vi med Årets Företagare flytta fokus och hylla företagaren, människan bakom företaget som varje dag gör skillnad och bygger Sverige starkare, säger Magnus N:son Engelbäck, regionchef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".