Gustaf Hallén och Julius Martinsson i varsin kylkeps.
Självklart fanns det även kylkepsar tills oss som får arbeta mycket med hjärnan under matcherna! Här är Gustaf Hallén och Julius Martinsson i varsin keps. Foto: Gustaf Hallén, HIF Karlskrona
Gustaf Halléns handbollsblogg

Gustaf Hallén: Bästa prestationen denna försäsong

Gustaf Hallén berättar om hur laget gjorde bra ifrån sig den senaste träningsmatchen, samt om en fantastisk väst som gjorde det enklare att sitta på bänken.

Bästa prestationen från vår sida denna försäsongen tycker jag att vi kan säga om vår insats i träningsmatchen mot Skjern i fredags. 

Skjern är ett topplag i danska ligan som förra året spelade i Champions League. Det ska sägas att två av deras absoluta toppspelare endast spelade 30 minuter tillsammans, så de hade förmodligen både en och två växlar till att lägga i. Men spelarna bakom det hade förmodligen gått in i de flesta elitserielag här i Sverige. 

En bra match för oss att få såhär inför stundande seriestart. Resultatet 33-29 tycker jag är helt klart godkänt, trots att vi hade bra chanser att vinna matchen. 

Nya regler, nya anfall
Det blev också väldigt passande för vår del att spela mot Skjern som nästan uteslutande valde att spela 7-6 i anfallsspelet. Det blir ett lite annorlunda tänk som försvarare och jag tror det är viktigt att man får chansen att vänja sig vid det, nu när nya reglerna kommer leda till att allt fler väljer att anfalla så. 

Sammantaget blev det en ganska bra fredag i Karlshamn, tycker verkligen vi tagit steg i utvecklingen som lag sedan senaste träningsmatchen mot Vinslöv, och det är väldigt viktigt med endast 15 dagar till seriestart!

Återhämtning med blöt väst
Under matchen så hade vi också besök av ett företag som jobbar med återhämtning via nedkylda västar. 

Västarna läggs i blöt under 2 minuter och ska sedan hålla temperaturen runt 10 grader i flera timmar. Att då bära västen ska via kylan hjälpa idrottaren att återhämta sig snabbare. Om det sedan hjälper det vet jag inget om, är alldeles för outbildad för att ens kommentera det. Men kanske var det västarnas förtjänst att vi gjorde bästa insatsen hittills? 

Och om så är fallet, hoppas jag att de där västarna är på plats under måndag och tisdag för då ska vi göra alla fys-tester igen.

Det brukar kännas ganska rejält i kroppen... Så allt som hjälper återhämtningen är välkommet, ser verkligen fram emot att göra alla tester igen... 

/#24 

Mer om Gustaf Halléns handbollsblogg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".