En grupp människor pratar med varandra. Ballonger hänger från taket.
Kommuner, företag och arbetssökande var på plats på jobbmässan i Bellevueparken. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio

Tusentals besökte jobbmässa i Bellevueparken

"Jag söker allt, mer eller mindre"
2:23 min

Idag hölls en stor jobbmässa i Bellevueparken i Karlshamn. Kommuner och företag var på plats och omkring 5 000 arbetssökande var inbjudna för att skapa kontakter och förhoppningsvis få ett jobb.

Suada Kurtaj, arrangör från Arbetsförmedlingen, var nöjd med resultatet.

– Tanken var att vi skulle bjuda in ganska många företag idag så att de fick träffa våra arbetssökande och att arbetssökande fick vara här och dela ut sina CV:n och skapa kontaker. Det har lyckats, det har varit mycket folk och nöjda arbetsgivare, säger hon.

Finns det jobb här också?

– Vi har en del arbetsgivare som har behov att anställa just nu och arbetsgivare som också har rekryteringsbehov lite längre fram, så det är lite blandat.

En av arbetsgivarna som var på plats var Sölvesborgs kommun. Heidi Laine Lundgren från kommunen var nöjd med hur dagen gått:

– Det har varit en rolig och spännande dag. Även om man inte har kunnat matcha ihop så jättebra alltid så har jag lärt mig mycket och man känner att man har en del kunskap som man har kunnat tipsa vidare. Och också att betona hur viktigt det är med utbildning. Alla träffar verkligheten här, säger hon.

En av dem som sökte jobb på mässan var Annika. Hon söker de flesta jobb och tyckte att mässan var givande.

– Man får ju bra tips och sånt, om inte annat.

Vad är nästa steg för dig?

– Bra fråga. Söka utbildning, kanske. Eller om man får in en fot på något av företagen här, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".