mobil
Foto: Erik Nylander/TT

Blekingar flitigast med att ringa på fyllan

"När vi dricker alkohol så försämras omdömet"
3:33 min

Blekingar är bland de som oftast ringer eller sms:ar från krogen på fyllan, det visar en högst ovetenskaplig undersökning.

Det var i samband med premiären av serien Singelliv på TV4 som Singelpollen, en undersökning kring singellivet i Sverige just nu, gjordes.

Undersökningen där 1 700 personer svarade på frågor om dejting visade att blekingar sticker ut och oftare tar kontakt med folk via telefon under eller efter krogbesöket.

Psykolog Mattias Lundberg försöker reda ut varför men det finns inte mycket bland forskningen att hitta. Och när han spekulerar kommer han bland annat fram till det kanske naturliga svaret som gäller i alla landsändar:

– När vi dricker alkohol så försämras omdömet och spärren att ringa de här samtalen försvinner och man kanske känner sig ensam.

Undersökningen visade också att en av fem svenskar tycker att man ska ta bort exets familj på sociala medier när förhållandet tagit slut. Och hälften av alla tjejer kollar upp sin dejt innan de träffas medan bara tre av tio killar gör samma sak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".