Sissa Pagels och Louise Lindén står bredvid varandra framför ett tunt genomskinligt skynke. På väggen i bakgrunden hänger mång tavlor.
Sissa Pagels och Louise Lindén vill uppmuntra fler unga att starta egna företag. Foto: Alexander Zeilon Lund/Sveriges Radio

De vill hjälpa kreativa skolbarn med idéer

Louise Lindén: Det finns många idédödare
2:44 min

Nu släpper Blekingeentreprenörerna Louise Lindén och Sissa Pagels boken Idésmart som ska göra det lättare att ta tillvara på ungas vilja att förändra, deras idéer och drömmar.

De har skrivit boken tillsammans med författaren Ingrid Remvall och den är till för både unga och för folk som jobbar med unga.

– Den behövs för att vi har ett skolsystem som inte passar alla. Det finns många som sitter i klassrum och kanske har mycket idéer och är kreativt lagda och inte får utlopp för det. Tanken är att detta ska bli ett slags komplement till skolan som både lärare och elever kan använda som verktyg, säger Louise Lindén.

Louise Lindén och Sissa Pagels tycker att det behövs mer entreprenörskap i skolan.

– Vi gick ut 2011 och det var precis så som man beslutade att entreprenörskap skulle genomsyra skolan. Så det har blivit bättre, men det känns fortfarande som att de har en bit kvar och det finns många lärare som inte vet hur man ska jobba med entreprenörskap och då tror jag att den här boken kan vara ett bra verktyg, säger Louise Lindén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".