Kvinna åtalas för mordbrand m.m.

Nu åtalas en kvinna från Ronneby, misstänkt för flertalet grova brott det senaste halvåret. Brotten ska alla ha varit riktade mot kvinnans partner.

Kvinnan som är i trettioårsåldern är misstänkt för 8 brott sammanlagt. Det är misshandel vid tre tillfällen, skadegörelse, hot, grov mordbrand, grovt hemfridsbrott och hot mot tjänsteman.

Det hela ska ha börjat i februari i år när kvinnan sökte upp sin partner i hennes lägenhet.

Den misstänkta kvinnan ska då ha misshandlat både sin partner och hennes son genom att utela både lavetter och knytnävslag riktade mot kroppen och ansiktet.

Efter det ska kvinnan ha både misshandlat och dödshotat sin partner vid flera tillfällen, något som skrämt upp offret rejält.

Men det hela ska ha eskalerat den 27 maj när den misstänkta kvinnan försökte tända eld på offrets lägenhet genom att trycka in brinnande papper i brevinkastet. I lägenheten fanns då, förutom kvinnans partner, även två små barn. Något som gör att brottet anses vara grovt.

I förhör har offret sagt att den misstänkta kvinnan lider av en sjuklig svartsjuka. Och nu är det alltså upp till Tingsrätten i Blekinge att avgöra saken.