En polisbil sedd från sidan.
Tack vare den stulna mobilens sökfunktion kunde polisen hitta den och återlämna den till ägaren. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.

Fick tillbaka stöldgods tack vare sökteknik

En man blev igår utsatt för en fräck stöld på ett kontor i Ronneby. Genom att avleda mannen kunde tjuvarna stjäla hans mobil och plånbok, men det tog inte lång tid innan det dumpade tjuvgodset hittades. 

Två män kom in på kontoret vid 17-tiden och frågade efter vägen till Bruket, under samtalet om en vägbeskrivning rörde sig den ena mannen runt i lokalen.

Plötsligt kom de både männen på att de nog kunde hitta vägen och de försvann snabbt. Mannen på kontoret tyckte det verkade konstigt och upptäckte snart att både hans plånbok och mobil saknades.

Polis larmades och när sökfunktionen på mobilen kunde aktiveras så hittade snart polisens hundförare både den stulna mobilen och plånboken i en privatpersons brevlåda i närheten. Polisen tror att tjuvarna dumpat tjuvgodset där för att hämta det senare.

De båda tjuvarna har ännu inte kunnat gripas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".