Cornelia Barfvestam och Bonnie Friedh-Möller
Cornelia Barfvestam och Bonnie Friedh-Möller. Foto: Ingrid Elfstråhle/Sveriges Radio

De är trygga hjältar för otrygga barn

"Räcker att man har en jobbig känsla i magen"
4:09 min

Stiftelsen Trygga Barnen finns nu i Blekinge för att hjälpa barn i familjer där föräldrarna har problem med missbruk eller psykisk ohälsa.

Cornelia Barfvestam och Bonnie Friedh-Möller är trygga hjältar som kommer att jobba över hela länet.

Det handlar om att ge stöd och vägledningen till barn och unga som lever i en familj där en eller båda föräldrarna har problem med missbruk eller mår psykiskt dåligt.

Man kan vara anonym när man tar kontakt med Cornelia Barfvestam och Bonnie Friedh-Möller. Och de vet vad de pratar om.

– Jag är uppvuxen med en mamma med psykisk ohälsa och en pappa med långvariga alkoholproblem, berättar Cornelia Barfvestam.

När hon var barn fanns det ingen att vända sig men hon mötte en jämnårig tjej i stallet, Olivia Trygg, som också hade en pappa med missbruksproblem och hennes mamma Agneta Trygg blev ett stöd. Och de två är grundare till stiftelsen.

Trygga Barnen är en politiskt och religiöst oberoende stiftelse vars syfte är att stötta barn och unga i familjer där en eller båda föräldrarna dricker för mycket, missbrukar droger eller mår psykiskt dåligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".