Blekingeföretag ställer in resor

Flera av länets storföretag inför reserestriktioner för sina anställda till Storbritannien efter torsdagens terrorattack i London.

– Vi avråder våra medarbetare från att resa dit och beslutet gäller åtminstone över helgen, säger Jonas Knutsson, informationsansvarig på Volvo i Olofström.

Bombdåden i London har satt spår i Blekinges näringsliv och precis som Volvo i Olofström inför flera av länets företag restriktioner för sina anställda när det gäller resor till det drabbade området.

Ericsson har ställt in alla resor för sina anställda till London och detsamma gäller Vodafone.

– Vi anser att det inte är för osäkert att skicka medarbetare dit just nu och har tills vidare ställt in samtliga tjänsteresor, säger Hans-Olof Johansson, informationsansvarig på Vodafone.

Reserestriktioner gäller även för flera andra företag i länet, däribland ABB som uppmanar sina anställda att kontakta företagsledningen om de ska åka till London.

Ett företag som inte infört reseförbud är fettillverkaren Karlshamns som har viss verksamhet i Storbritannien är fettillverkaren Karlshamns.

– I nuläget kommer vi inte att vidta några åtgärder med anledning av det som har inträffat, säger Bo Svensson, informationschef på Karlshamns.

Fredrik Persson
f
redrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".