Hånberg
Foto: Emil Langvad/TT
Erik Belins hockeyvärld

En tung match i Jönköping

Som jag var inne på innan KHK spelade sin match mot Växjö borta så skulle kommande fyra matcher bli väldigt tuffa.

Trots en något ifrågasättande domarinsats i Kinnarps Arena under tisdagkvällen så är HV71 sammantaget det bättre laget.

KHK känns rätt så uddlösa i sina attacker men med lite mer flyt så hade man kunnat göra ett eller två mål till, Bergström har två riktigt bra lägen för att nämna något.

Laget spelar sitt spel men idag räcker det inte mot ett motstånd som HV71, det känns som en kamp som handlar mer om överlevnad för KHK.

Visst att man sticker upp i någon möjlighet ibland men för att återgå till tidigare så känns det lite uddlöst i en helhetssummering. Det gäller att studsa upp igen och chansen kommer redan på torsdag när Brynäs kommer på besök. Det gäller att påminna laget om att man är starka på hemmaplan!


Plus att ta med sig

  • PowerPlay är ett vapen och det gäller att behålla rörligheten och passningsspelet i denna spelformen
  • Trots domarnas högst tveksamma domslut emellanåt så behåller laget rätt fokus
  • Kellman skön och alltid ett hot med pucken, stabilt!
  • Attityden är bra i laget, man står upp för varandra när situationer där det krävs uppstår

Minus

  • Skadan på Cruseman, att ha lagets bästa spelare skadad är inget man vill. Hoppas han är tillbaka inom kort.
  • Misstagen måste minimeras, Henrion har ett par, Nilssons pass som föranleder straff till HV.
  • Brynäs vinner på torsdag med 4-1

KRIF

Soft Center Arena får besök av bottenlaget Varberg idag. En match som KRIF ska vinna då gästerna har enbart spelat in två poäng på åtta matcher och har -26 i målskillnad. Det gäller att KRIF sätter prägel direkt och kommer ut starkt direkt från start, då kommer det att bli en trevlig afton för hemmalaget. Det blir garanterat mycket Powerplay för KRIF och jag tror på 7-1 i denna match. 

Mörrum

En viktig streckmatch väntar för Mörrum då man möter Jonstorp borta. Laget kommer från en straffvinst mot topplaget Mjölby inför närmare 500 personer! Kul för Mörrum med lite vind i seglet och jag tror att det här blir en positiv säsong för hela föreningen. Det kan vara bra att inte förvänta sig så mycket från start utan istället växa under säsongen. 

Laget vinner med 2-4 mot Jonstorp

OIK

Tung match senast då motståndet Osby gick från 0-0 till 3-0 på mindre än en 1min och 30 sek i den första perioden. OIK gjorde ett försök att komma nästan ikapp och låg under med ett mål i paus men ett psykologiskt mål för Osby i början av den andra perioden knäckte OIK. Revanschen kommer ikväll mot Åstorp då OIK kommer att bärga tre poäng.

Må väl,

Belin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".