Kulrupristagare
Emelie Hag Sandelius, Annika Petterson, Karolina Bång och Kalle Lindmark får dela på stipendierna. Foto: Region Blekinge och Julia Lindemalm.

De får regionens kulturstipendier

Fyra unga blekingar får dela på Region Blekinges kulturstipendier. Sammanlagt 60 000 kronor.

De som får dela på stipendierna är skådespelerskan Emelie Hag Sandelius, konstnären Kalle Lindmark, serietecknaren Karolina Bång och Annika Petterson som studerar på Konstfack.

Region Blekinge delar årligen ut stipendier till kulturaktörer som är födda eller bosatta i eller har anknytning till Blekinge.

Mer om stipendiaterna:

Annika Pettersson
Annika Pettersson från Jämjö, har en masterexamen inom smycken på Konstfack. Stipendiet ska användas under hennes vidareutbildning på Konstfack under ett forskningsförberedande år inom institutionen CRAFT.

Emelie Hag Sandelius
Emelie Hag Sandelius, från Karlshamn är verksam som skådespelare och koreograf. Hon är utbildad musikalartist vid Performing Arts School i Göteborg och danspedagog vid Danshögskolan i Stockholm. Stipendiet ska användas till vidareutveckling genom utbildningar och kurser.

Kalle Lindmark
Kalle Lindmark från Karlskrona är utbildad vid Konsthögskolan i Malmö och The Cooper Union School of Art i New York. Han får stipendiet för att kunna bo och verka som konstnär i London under hösten 2016 och då utveckla sitt konstnärskap.

Karolina Bång
Karolina Bång från Karlskrona har gått en treårig serieskaparutbildning vid Serieskolan på Kvarnby folkhögskola i Malmö. Hon får stipendiet för att färdigställa ett kommande seriealbum, det fjärde i ordningen, som handlar om den sociala atmosfären i en svensk storstad. Boken är normkritisk precis som de tre tidigare utgivna böckerna.

Källa: Region Blekinge

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".