Tjej med kockmössa
1 av 2
Frida Lundh Foto: Patric Johansson
Macka
2 av 2
Frida Lundhs tävlingsbidrag "Japan tur & retur" Foto: Patric Johansson

Frida Lundh finalist i Mack-SM

"Jag ville göra något jag själv aldrig sett"
3:38 min

Frida Lundh från Sölvesborg är en av åtta finalister när Sveriges godaste macka ska koras vid Mack-SM i Stockholm i november. Med bidraget "Japan tur & retur" tror hon sig ha en god chans.

Frida som jobbar på Ninas konditori i Mörrum ville hitta på en kombination hon aldrig själv tidigare sett eller ätit och så gillar hon det japanska köket och bestämde sig för en sushi-inspirerad macka.

– Jag tror att jag har en god chans och jag tycker att jag har gjort en god macka.

Det är en lunchmacka som Frida tagit fram, gjord på limegravad lax, råkostsallad med smak av koriander, chili, ingefära och lime och så en wasabi-majjonäs.  I brödet hittar vi sjögräs, svarta sesamfrön och havssalt.

Vid finalen ska deltagarna lyckas göra tjugo mackor på 45 minuter.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".