Ericsson i Karlskrona
Ericsson Foto: Mikael Eriksson/Sveriges Radio

Anställda på Ericsson får vänta på besked

Vd Jan Frykhammar: Det kommer att bli i början av 2017
1:27 min

Nya kriser väntar för storbolaget Ericsson med tillverkning och framtiden för de anställda är oviss.

För drygt en vecka sen kom Ericsson med en vinstvarning, en förvarning om att resultatet för tredje kvartalet skulle bli ännu sämre än vad som tidigare väntades.

Tredje kvartalet har varit en utmaning säger företagets VD Jan Frykhammar till Ekot och hänvisar till svaga marknader i bland annat Brasilien och Ryssland.

Förlust
Företaget som kommer att varsla tusentals medarbetare i Sverige redovisar en förlust före skatt på 256 miljoner kronor för tredje kvartalet 2016. Förra året skrevs det en vinst på 4,5 miljarder kronor under motsvarande period.

Aktien dök på Stockholmsbörsen i dag men drygt tio minuter efter börsens öppning hade Ericssons aktie stabiliserats något och backat -3,2 procent.

Personal informeras
Ericsson kommer att informera om aviserade personalnedkärningar i Sverige under början av nästa året.

– Någon gång i början av 2017 kommer vår personal att få veta vilka som får stanna och vilka som får gå, det beror på hur förhandlingarna med de fackliga går, säger Jan Frykhammar till Ekot.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".