Bilden föreställer flera balkonger på ett flerbostadshus.
Även vårens nya studenter ser ut att få det svårt med bostad. Foto: Staffan Löwstedt/Svd TT

Bostadskrisen för studenter kan fortsätta i vår

"Det är inte okej"
1:07 min

Bostadskrisen för studenter i Karlskrona verkar nu fortsätta på vårterminen. Studentkårens ordförande tror att de nya studenterna kommer stöta på problem.

Normalt sett brukar studenter i Karlskrona ha hittat bostad när vårterminen börjar. Men Studentkårens ordförande Sanna Helminen tror inte att bostadskrisen kommer ljusna den här våren.

– Vårterminen brukar det ju vara lugnare betydligt lugnare på, och bostadskrisen från hösten brukar vara löst vid det här laget. Men det här året ser det ut som att problemen kommer fortsätta och att det kommer stå studenter utan bostad i även vår, säger Sanna Helminen.

Inte bara nya studenter som letar
När nästa våg av studenter kommer till Karlskrona i vår finns en risk att de får konkurrens från höstterminens studenter som inte hittat bostad. Studentkårens ordförande Sanna Helminen tror att för få studenter kommer ha löst bostad tills dess att de nya börjar.

– Istället för att alla studenter har bostad när våren börjar och det bara är de nya som behöver leta kommer det också vara de som började på höstterminen som är utan bostad, säger hon.

Rektorn inte orolig
BTH arbetar ständigt med kommunen och fastighetsägare för att hitta lösningar på boendesituationen för studenterna. Rektorn på BTH, Anders Hederstierna, är inte orolig inför våren.

– Jag har inga indikationer på att det skulle bli värre den här våren jämfört med förra året, och då löste det sig. Vårterminen är enklare än höstterminen, säger rektorn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".