Folk på kajen inför tävling
1 av 2
Flera sportfiskare fick p-böter men slipper betala. Foto: Lena König/Sveriges Radio
Blekinges länsturismchef Leif Wictorén:
2 av 2
Blekinges länsturismchef Leif Wictorén. Foto: Rebecka Gyllin

Visit Blekinge betalade gäddfiskarnas p-böter

Turistchef: Vad fan, klart vi betalar
0:28 min

Ett 15-tal tävlande i SM i Gädda parkerade fel - på Fisktorget. Inga problem, sa Visit Blekinge och betalade deras böter.

Flera av sportfiskarna felparkerade sina bilar i området runt Fisktorget i Karlskrona och blev lappade. Ett 15-tal av de tävlande i SM i Gädda fick en p-bot.

Men till skillnad från andra turister så behöver gäddfiskarna inte betala sina böter. Turistorganet Visit Blekinge går in och betalar de tävlandes böter. 

– Det är självklart att vi betalar. Vad fan, det är klart att vi gör det, säger Leif Wictorén, länsturistchef i Blekinge.

Men varför skulle ni göra det?

– Vi har ett värdsskap vi måste ta hand om. Det kommer hit fiskare som är glada och så får de en böteslapp. Herregud, då vill de ju åka hem, säger Leif Wictorén.

SM i Gädda har sin final i Karlskrona för andra året i rad. Arrangörerna har tidigare berättat för P4 Blekinge att mottagandet från Visit Blekinge är enastående och organisationen har också sponsrat tävlingen ekonomiskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".