Barnen framför konstverket
1 av 3
Ulrika Jönsson, Sara Helal och Fionnuala Lennon uppskattar konstverket som bland andra Patrick Schmidt, Sofie Jönsson och Marika Andersson har gjort. Foto: Lena König/Sveriges Radio
dinosaurier
2 av 3
Foto: Lena König/Sveriges Radio
dinosaurier
3 av 3
Foto: Lena König/Sveriges Radio

Elever målade dinosaurier på väggarna

"Det passar i matsalen"
2:12 min

När matsalen på Slättagårdsskolan i Ronneby renoverades fick fem elever från gymnasieskolan Knut Hahn måla konstverk på väggen och temat blev dinosaurier.

Alla fem fick göra varsin skiss och sen fick eleverna på Slättagårdsskolan rösta och den som vann var Sofie Jönssons skiss.

– När jag satt och tänkte på vad jag skulle göra kom jag fram till att alla har en period i livet när man fascineras av dinosaurier.

Sedan fick de fem gymnasieeleverna tillsammans utföra konstverket.

Bland eleverna som åt sin lunch i dag uppskattades konstverket, bland andra av Sara Helal, Ulrika Jönsson och Fionnuala Lennon. Trots att de själva röstat på ett annat tema, en tjej med ballonger, tycker de att resultatet med  dinosaurier blev fint.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".