Konstnären Moustafa Jano hoppas att hans världsberömda bilder ska få folk att tänka efter och att det därmed ska bli ett stopp för kriget i Syrien.
Konstnären Moustafa Jano hoppas att hans världsberömda bilder ska få folk att tänka efter och att det därmed ska bli ett stopp för kriget i Syrien. Foto: Henrik Olsson, P4 Blekinge

Gripande krigsskildring på Kulturkalas i Sölvesborg

Den världskända konstnären och fotografen Moustafa Janos bilder på Pokémon mitt i krigets Syrien ställs ut i Sölvesborg.

Vi har tidigare berättat om fotografen Moustafa Janos, vars bilder blandade krigets Syrien med det omåttligt populära spelet Pokémon Go.

Hans bilder har nyligen visats på Fotografiska i Stockholm och nu i slutet på oktober ställs de även ut i gamla Rådhuset i Sölvesborg under kommunens kulturkalas.

Utställningen pågår fram till den 5 november.

Utställning "Every person has lost something" handlar om människors flykt från Syrien till Sverige. Det är en digital montage som fått spridning över hela världen.

Den mest omtalade och berömda bilden är barnet som sitter i ett krigshärjat hus med en gråtande Pikachu bredvid sig.

Moustafa Jano studerade "Fine art" på Damaskus Universitet och tog sin examen 2004. Han jobbade sedan som grafisk designer fram till inbördeskriget bröt ut på allvar i Syrien.

Sedan 2013 har han varit på flykt och just nu är han på en flyktingförläggning i Blekinge. Genom sina fotografier vill han väcka världen till insikt för att få ett slut på kriget.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".