Tabell över SHL
Erik Belins hockeyvärld

Grattis Karlskrona HK!

"Nu bara kör man"
4:11 min

Det blir svårt att analysera någonting som är svårt att ta in. Att KHK leder SHL är sjukt och i kväll var det en hockeygud som bestämde att det är så.

Hockeyguden hjälpte KHK att stå emot med enbart 0-1 efter första perioden. Hockeyguden hjälpte Henrion att göra mål. Hockeyguden såg till så att Joel Lundqvist sköt i stolpen.

Bra lag förtjänar tur vilket betyder att hockeyguden gjorde rätt  och ser vi till tabellen så har KHK släppt in överlägset minst mål i ligan och det är för deras spel signifikativt. Täcka skott, spela enkelt och låta motståndarna fastna i sarghörnen är helt enligt plan och det är precis vad som skedde även ikväll. Återigen skjuter laget under 20 skott totalt på hela matchen, fjärde matchen i ordningen och så även fjärde segern. 

Bra lag förtjänar tur och KHK är just nu bäst och därför förtjänar det mest. Jag menar inte att KHK leder serien på grund utav tur eller för att citera Mattias Karlsson i intervjun efter matchen ”alla lag gör sin sämsta match för säsongen mot oss” det betyder bara att ingen gillar att möta KHK just nu och därför leder laget SHL!

Grattis Karlskrona HK

Tack för mig och nya tag på lördag!

Belin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".